Reuniunea anuală a istoricilor din toată țara, la Alexandria

Consiliul Național al Societății de Științe Istorice din România s-a desfășurat la Alexandria, în data de 23 mai 2015. Societatea de Științe Istorice din România este cea mai cuprinzătoare asociație profesională din domeniul istoriei din România, reunind profesori din toate ciclurile de învățământ, cercetători, arhiviști, muzeografi, studenți și alte persoane interesate de progresul cunoașterii istorice.

page

Județul Gorj deține una dintre cele mai importante filiale din țară și a trimis la Alexandria o delegație importantă. Lucrările Consiliului au fost deschise de Luminiţa Pinţur, preşedinte al Filialei Teleorman al Societății de Științe Istorice, inspector şcolar pentru disciplinele istorie – ştiinţe socio-umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman . Ȋnceputul activităţii a fost salutat de prefectul de Teleorman, Carmen Daniela Dan, care şi-a exprimat recunoştinţa şi respectul pentru contribuţia pe care istoricii o aduc la dezvoltarea zonei din punct de vedere ştiinţific şi a propus organizarea unui proiect comun pentru promovarea cercetarii istorice în judeţul Teleorman , în memoria regretatului profesor Ion Moraru .

La eveniment au fost prezenți prof.univ.dr. Bogdan Murgescu – președinte al Societății de Științe Istorice din România, prof. univ. dr. Alexandru Barnea – prim-vicepreședinte al Societății de Științe Istorice din România, prof. dr. Bogdan Teodorescu – secretar general al Societății de Științe Istorice din România, prof. univ. dr. Nichita Adăniloaie – președinte de onoare, prof. dr. Gheorghe Nichifor – vicepreședinte, membri ai Biroului Național al Societății de Științe Istorice din România, reprezentanți ai filialelor Societății de Științe Istorice din România, ai mass-media.

Lucrările Consiliului Național al Societății de Științe Istorice din România au cuprins o prezentare a activității SSIR în anul 2014, discuţii privind pregătirea Conferinței Naționale din noiembrie 2015, inclusiv o inventariere și discutare a propunerilor de îmbunătățire a statutului S.Ș.I.R., o dezbatere referitoare la statutul disciplinei istorie în învățământul preuniversitar și demersurile ce pot fi întreprinse de S.Ș.I.R. în acest sens.

Profesorul Gheorghe Nichifor, președinte SSIR Gorj, a declarat pentru ȘCOALA GORJEANĂ: „A fost o reuniune fructuoasă, mai ales că avem un an deosebit cu alegeri în 14 noiembrie 2015 și Cursuri de Vară la Brașov în luna iulie. Gorjul este bine reprezentat la nivelul SSIR iar activitățile sunt foarte apreciate de colegii din țară.”

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: