S-a stins istoricul Mihai Cotenescu

cotenescu mihai

Filiala Gorj a Societății de Științe Istorice din România anunță cu durerea trecerea în neființă a celui care a fost prof. dr. Mihai Cotenescu, vicepreședinte al Societății de Științe Istorice din România, în perioada 2011-2015, un prieten apropiat al istoricilor gorjeni.

O veste tristă a îndurerat, marți, 12 septembrie, Societatea de Științe Istorice din România. Ajuns la vârsta senectuții, profesorul Mihai Cotenescu, născut pe meleagurile călărășene, s-a stins neașteptat dintre noi. Toți cei care l-au cunoscut își exprimă regretele și condoleanțele pentru cel care și-a dedicat întreaga viață studierii trecutului și istoriei.

Profesorul dr. Mihai Cotenescu, o personalitate respectabilă, un profesionist al disciplinei pe care a predat-o și a iubit-o atâția ani, a știut să lumineze generații întregi de elevi și să îndrume atâtea cadre didactice, la început de drum. În Societatea de Științe Istorice din România, numele său era întotdeauna rostit cu respectul impus de valoarea istoricului și cercetătorului care a scris sute de articole, zeci de studii și cărți. A iubit istoria și a păstrat-o în suflet până la sfârșitul vieții, fiind o prezență permanentă la activitățile științifice sau omagiale ale Societății de Științe Istorice din România, iar în ultimii ani ale Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Nu-i vom da uitării numele și va rămâne veșnic în sufletele noastre, blând și bun așa cum a fost toată viața.

† Dumnezeu să-l ierte!

Conducerea Filialei Gorj a Societății de Științe Istorice din România

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: